Gevluchte Rohingya’s in levensgevaar

25 augustus 2018 | Berichten

Een miljoen Rohingya vluchtelingen, die vanuit Maleisië naar Bangladesh zijn uitgeweken verkeren opnieuw in levensgevaar. Nu het cycloonseizoen is aangebroken zullen door hevige regenval delen van het vluchtelingenkamp onderwater komen te staan en tenten zullen weggespoeld worden. Het is onvoorstelbaar wat deze mensen allemaal voor hun kiezen krijgen.

Merendeel kind

Van de vluchtelingen die Bangladesh zijn aangekomen is ruim 70% kind. Veel Rohngya’s hebben wellicht door de primitieve levenswijze grote gezinnen en dus zitten de kinderprogramma’s overvol.

Overstromingen en cyclonen

Bangladesh lijkt haar best te doen om alle Rohingja’s op te vangen, maar dat valt niet mee in een land dat al overbevolkt is. De grote vraag is wat er met de tenten gebeurd als het regenseizoen aanbreekt en er kans is op overstromingen en cyclonen.

De tienduizenden tenten van de vluchtelingenkampen zijn op de heuvels gebouwd en staan dicht op elkaar. Ze kunnen als dominee stenen omvallen en van de berghellingen spoelen. Kerk in Actie steunt de Rohingya vluchtelingen met voedsel en hygiëne pakketten.

Uw gift voor deze hulp is dan ook zeer welkom Steun HIER !