Adventsconcert

9 november 2018 | Berichten

Nog even en dan is het (weer) ‘Advent’: Komst. De periode van 4 weken vóór Kerst. Periode van verwachting: de komst van het Kerstkind in Bethlehems’ kribbe, Jezus, Gods Zoon, kwam naar deze wereld. Mooie tijd om ons daarover te verwonderen en uit te zien naar het Kerstfeest.

Op DV zaterdag 1 december is er in de Dorpskerk van Capelle een adventsconcert. Het thema ‘advent’ is de rode draad voor het programma. Cees van der Slik, Eerste organist van de Dorpskerk, bespeelt het fraaie historische Van Dam orgel. Verder zal ook het kamerkoor ‘Pro Musica’ uit Ouderkerk medewerking verlenen.

Het koor zingt diverse werken, zowel met begeleiding als à capella, onder leiding van Cees van der Slik. Muziek van o.a. Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn – Bartholdy, Charles Stanford, John Rutter en Sigfrid Karg – Elert zal ten gehore worden gebracht. Van Karg – Elert speelt de organist ‘nearer my God to Thee’ , een expressie van de Titanic die in 1912 verging. Ook improvisatie over bekende advents-liederen staan op het programma.

Aanvang

Het programma begint om 20.00 uur; de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang is gratis. Tijdens het concert is er een collecte ten bate van de onkosten. Na afloop wordt er koffie en thee geserveerd.

De kerk is goed toegankelijk voor minder-validen/rolstoelgebruikers.