Dag aan dag

4 januari 2019 | Berichten

Gods heil en zegen voor het nieuwe jaar dat mochten we elkaar wensen bij het ingaan van 2019. Hartelijk dank voor de mooie kaarten en prachtige teksten die ik van velen van u mocht ontvangen!

De werkelijkheid van alledag in het nieuwe jaar ligt uitnodigend voor ons. Of staart ons angstig aan. Zo kan het ook zijn… Omdat je voelt dat krachten minder worden. Of omdat er een controle of uitslag bij de dokter wacht. Omdat iemand die je zo lief is, het moeilijk heeft. Of omdat die stoel naast je zo akelig leeg is. Het kan zomaar zijn dat het uitzicht op het nieuwe jaar je zo lang en lastig aankijkt.

Een nieuw jaar beginnen, mogen we gelukkig samen doen. Samen met onze God en Vader. Van wie we vragen mogen om ons heden ons dagelijks brood te geven. Kracht voor vandaag, nieuwe hoop en moed voor de toekomst. Voedsel voor op onze levensreis. Onze Vader die ons leven dag aan dag draagt, en leidt met vaste schreden. Samen: dat is met zijn Zoon die ons heeft gered en met de Heilige Geest die ons verwarmt met die liefde, die alle verstand te boven gaat. Samen is ook met elkaar als kinderen van die ene Vader. Hand in hand onder Zijn hoede op weg gaan, dag aan dag… Dan mag het ondanks al het onbekende en onvermoede, dankzij Hem toch gaan zingen in je hart..Hij zal volkomen uitkomst geven.

Zullen we zó samen dag aan dag, ook in 2019, onze God loven? Geloofd zij God met diepst ontzag! Hij overlaadt ons, dag aan dag, Met Zijne gunstbewijzen. Die God is onze zaligheid; Wie zou die hoogste Majesteit Dan niet met eerbied prijzen? Die God is ons een God van heil; Hij schenkt, uit goedheid, zonder peil ’t eeuwig, zalig leven; Hij kan, èn wil, èn zal in nood, zelfs bij het naad’ren van den dood, Volkomen uitkomst geven. (Ps 68:10 OB)

Annemiek Bomhof-Vrij, Ouderenpastor