Heilig Avondmaalscollecte 19 april: Help hen die geen helper hebben..

4 april 2019 | Berichten

Stichting Proplan helpt hen die geen helper hebben met hulp, hoop en toekomst. We willen middelen en mogelijkheden aanreiken voor de allerarmsten, ongeacht geloof, ras of etniciteit. We doen dit vanuit Liefde voor onze naasten en onze christelijke identiteit.

U kent vast het verhaal van de Barmhartige Samaritaan: een reiziger die beroofd wordt, diverse mensen lopen voorbij, zien het gebeuren, maar niemand doet iets. Totdat er een persoon voorbij komt die wel hulp biedt. Een vreemdeling.

Dit verhaal sluit direct aan bij onze missie: help hen die geen helper hebben. Het enige wat telt is of we in ons dagelijks leven omzien naar de mensen in nood, die op ons pad komen. Al sinds 1997 werkt Stichting Proplan aan projecten voor kanslozen en allerarmsten, zodat we hun negatieve spiraal helpen doorbreken. O.a. hulp aan de weduwen van Srebrenica. Onze no-nonsense aanpak, ons lokale netwerk en het zelf aanwezig zijn in de regio, maakt dat meer dan 95% van elke euro terecht komt.

Uw diaconie beveelt deze collecte dan ook van harte bij aan. Zie HIER de website van Stichting Proplan.