Sam’s kledingactie helpt bij wederopbouw Sulawesi

6 april 2019 | Berichten

Sam’s Kledingactie heeft voor het komende voorjaar, in samenwerking met hulporganisatie Mensen in Nood van Cordaid, een nieuw goed doel uitgekozen. De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaat voor de eerste helft van 2019 naar een project in Sulawesi.

Sulawesi is 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en een tsunami, met aardverschuivingen tot gevolg. De verschillende aardverschuivingen hebben 2.087 mensen gedood en meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in ontheemden kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Onder deze omstandigheden zal de wederopbouw een lange tijd in beslag nemen.

Noodhulp

Cordaid verleent noodhulp met een consortium van vijf organisaties, die in het verleden door Cordaid getraind zijn in het verlenen van noodhulp. Het lokale partners consortium heeft 10 dorpen geselecteerd in wat moeilijker bereikbare gebieden die zij de komende maanden willen steunen bij de wederopbouw. Ze gaan samen met de gemeenschappen inventariseren wat de prioriteiten zijn en hoe deze gemeenschappen zelf hun wederopbouw in de hand kunnen nemen met de steun van Cordaid en partners. Daarbij zal er tegelijkertijd met de gemeenschappen gewerkt worden aan het beter voorbereid zijn en beter te kunnen reageren op toekomstige rampen. Een werkwijze waar Cordaid veel ervaring heeft opgedaan onder andere in de Filipijnen en Nepal.

Inzameling

D.V. 20 april is de inzamelingsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur en u kunt uw overtollige kleding en schoenen, graag in vuilniszakken, bij de ingang van uw kerk aanleveren.

Deze actie wordt door uw diaconie dan ook van harte aanbevolen.

De diaconie Dorpskerk