Stichting Tsjerkind: Weer naar Wit Rusland

16 mei 2019 | Berichten

Kleine update : Op maandag 13 mei vertrokken naar Wit-Rusland met twee Crafters met aanhangwagens. We hopen dan op vrijdagavond 24 mei weer in Capelle aan den IJssel terug te zijn. Op woensdagavond 15 mei gearriveerd op ons logeeradres te zijn in Volkovysk (Belarus). Op 16 mei op de foto met de burgemeester..

Tot zondag verblijven we dan in Volkovysk. We brengen dan een bezoek aan de sponsorkinderen, het Sanatorium, het revalidatiecentrum.
Van hieruit brengen we ook een bezoek aan een drietal kinderen samen met Aridi, een organisatie die kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking in hun thuissituatie bezoeken.

Op deze wijze worden zij uit hun isolement gehaald. In Volkovysk en omgeving zijn zo’n 500 kinderen met een beperking die bezocht worden. Ook vanuit de baptistengemeente, waarmee wij samenwerken, worden zulke kinderen bezocht omdat zij erbij horen.

Na de dienst van zondagmorgen vertrekken we naar Dvorets. Hier maken we dan vanaf maandag 130 voedselpakketten bij de plaatselijke supermarkt. Daarna worden ze door ons persoonlijk gebracht bij mensen die ze, in overleg met de dokter en de burgemeester, het hards nodig hebben. We zijn erg blij met de grote hoeveelheid goederen die we van U tot nu toe hebben mogen ontvangen.

We hebben nu echter zoveel goederen dat onze opslag bij dhr. Slob helemaal vol is. We moeten u dus vragen tot na onze reis in mei ons geen goederen meer aan te bieden omdat we er geen plaats meer voor hebben.

Hartelijk dank voor al uw giften van goederen en financiën. Hierdoor blijft het mogelijk om ons werk in Belarus te kunnen blijven doen.

Stichting Tsjerkind.

Eerste foto 16 mei 2019, aangekomen en op bezoek bij de burgemeester van Vawkavysk.