Kindernevendienst: Paasproject 2020 “Tussen hemel en aarde”

2 maart 2020 | Nieuws

Vanaf zondag 1 maart is het 40 dagenproject gestart van het kindernevendienstprogramma Bible Basics van het Nederlands Bijbelgenootschap.  Het project heet: Tussen hemel en aarde.

We lezen teksten en verhalen volgens het evangelie van Mattëus. We horen daarin wat Jezus zegt over Gods nieuwe wereld. En we denken na over wat wij hier en nu al van die nieuwe wereld kunnen zien. Tijdens dit project komen de volgende verhalen aan bod:

Jezus vertelt over het echte geluk (Mattheüs 5:1-12)
Laat zien wie je echt bent (Mattheüs 5:13-16)
Je moet goed zijn voor iedereen (Mattheüs 5:43-48)
Onze Vader (Matteüs 6:9-13)
Het huis op het zand (Mattheüs 7:24-8:1)
Palmzondag: ‘Wie is die man?’ (Mattheüs 21:1-11)
Pasen: Jezus leeft! (Mattheüs 28:1-10)
Na Pasen: De uitzending van de leerlingen (Mattheüs 28:1-16)

We schenken de eerste 5 weken aandacht aan teksten uit de Bergrede. Daarin schetst Jezus een nieuwe wereld aan de hand van mooie zaligsprekingen, scherpe voorbeelden en uitdagende opdrachten.

Op Palmzondag, paaszondag horen we dan het paasverhaal zoals het in Mattheüs wordt verteld. Op de berg Golgotha lijkt het verhaal ten einde, maar het rotsgraf in de berg is leeg op Paaszondag. We denken erover na wat dit te maken heeft met Gods nieuwe wereld.
De serie zondagen eindigt ook op een berg: we lezen dan hoe Jezus vanaf een berg in Galilea zijn leerlingen eropuit stuurt om iedereen over hem te vertellen, en om Gods nieuwe wereld te laten zien.

We hebben daarom voorin de kerk deze zondagen een 3D berg.

Op deze berg volgen we met de kinderen Jezus en zijn leerlingen die de berg beklimmen, onderweg naar Pasen.

Elke zondag komt er een voorwerp bij, dat bij het thema van die zondag hoort.

En elke zondag voordat de kinderen naar de kindernevendienst gaan zingen we het projectlied wat hierbij aansluit: Hij klimt met je mee. We hopen dat u als gemeente ook de weg mee gaat, naar Pasen, naar een nieuwe wereld.

 

Namens de kindernevendienstleiding, Astrid Dijkshoorn