Houd moed, heb lief (2)

10 mei 2020 | Berichten

De zon gaat op..

Het is wonderlijk hoeveel uren de zon schijnt in deze zorgelijke coronatijd. Terwijl er onzekerheid en angst onder de mensen heerst is de natuur vrolijker en blijer dan ooit. Alles groen en de vogels zingen enthousiast hun lied. In april was het aantal uren zon zelfs een absoluut record en wel met 285 uur. En ook in mei gaat dat maar door.

Regelmatig ging het Lied ‘10.000 redenen’ door me heen. Dat begint met de woorden: ‘De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen als de avond valt.’

Ook dacht ik soms aan Mattheüs 6:44 waar Jezus oproept tot een leven in navolging van Hem en dan ook zegt: ‘Hij laat de zon opgaan over bozen en goeden’. We leven van genade! Van de hemelse Vaderzorg! Vertrouw dan ook Hem! Zoek zijn Koninkrijk.

De zon gaat op.. Een veelzeggend levenslied schreef Toon Hermans met deze titel. De zangeres Wende zingt dat heel mooi.
(https://www.youtube.com/watch?v=JunGoyd_nTk)

De zon gaat op.. Bij die woorden vat je hoop dat de duistere onzekerheid wijkt. Het lijkt er dan ook gelukkig op dat het coronavirus enigszins teruggedrongen is. We hopen en bidden dat het zich zo doorzet. Ondertussen moeten wij ons verstandig gedragen en de regels van afstand en handen-wassen in acht blijven nemen.

We denken ook na over hoe we straks de kerkdiensten kunnen vormgeven. In juni zal er niet veel veranderen. (max. 30 personen) maar als de positieve trend zich doorzet mag er in juli meer. Nadere berichten volgen!

Een hartelijke groet, Ds. Nees Cluistra