Update PKN 07-05-2020: Het moderamen van de Protestantse Kerk adviseert gemeenten om tot en met 31 mei 2020 uitsluitend online kerkdiensten te verzorgen. Vanaf 1 juni kunt u kerkdiensten gaan houden waar maximaal 30 mensen bij aanwezig zijn.

De overheid geeft aan dat bij een religieuze bijeenkomst maximaal 30 mensen zijn toegestaan als er onderling anderhalve meter afstand genomen kan worden. Het is aan te raden om in de maand juni van deze mogelijkheid gebruik te maken om zo te oefenen voor het kerk-zijn in een anderhalve meter setting. Het lijkt er namelijk op dat vanaf 1 juli 100 mensen zijn toegestaan bij een religieuze bijeenkomst.

Update PKN 14-05-2020: Gemeentezang wordt vooralsnog afgeraden, omdat het een bron van besmetting lijkt te zijn, wanneer de kerkdeuren vanaf 1 juni open gaan voor dertig kerkgangers. Dat staat HIER in het protocol van de Protestantse Kerk in NederlandZie HIER de PKN website met richtlijnen   –   Zie HIER de website Rijksoverheid

Aanpak Dorpskerk

Zie HIER de laatste informatie over de aanpak van van de Dorpskerk conform de actuele richtlijnen RIVM.