Jeugddienst zondagmorgen  21 juni 2020, aanvang 10.00 uur

7 juni 2020 | Berichten

Dit seizoen staan de jeugddiensten in het teken van durven. We hadden al de thema’s ‘Durf te vragen’, ‘Durf te twijfelen’, ‘Durf te kiezen’ en ‘Durf te leven’. Natuurlijk kregen wij als jeugddienstcommissie ook te maken met de gevolgen van Corona en moesten we deze serie tijdelijk onderbreken. Gelukkig kunnen we de draad weer oppakken!

Dit doen met een jeugddienst op zondagmorgen 21 juni met het thema ‘Durf te zingen’. Voorganger is Ds. Cluistra. Een jeugddienst met als thema ‘Durf te zingen!’ in een tijd waarin dat  vanwege de rondspattende aerosolen vooral wordt afgeraden. Dan heb je echt lef. Of ben je dan vooral een beetje dom ….om even een bekende Nederlandse Royal te citeren. En los daarvan…wat valt er nou te jubelen als er miljoenen mensen te kampen hebben met de gevolgen van een wereldwijde pandemie. En toch zijn we niet gek en we zijn ook niet gevoelloos. Durf te zingen geldt nu meer dan ooit. Zingen verbindt (kijk maar naar de balkonscenes in Italie en Spanje), zingen bevrijdt, zingen maakt blij en muziek rijkt tot de hemel. We zingen tot Gods eer, met een paar mensen in de kerk, maar wel met alle anderen thuis. Zing uit volle borst.

De verkondiging is naar Handelingen 16 waar Paulus en Silas tijdens hun gevangenschap lofliederen zongen om God te prijzen. Houd de website en de nieuwsbrieven de komende tijd in de gaten, want we willen deze dienst weer met zoveel mogelijk gemeenteleden samen voorbereiden.

Wij hopen op een fijne dienst, waar iedereen, jong en oud, van harte wordt uitgenodigd om via Youtube of Kerkdienst gemist mee te kijken en luisteren!

Maak van je favoriete lied een tekening, een schilderij of schrijf je verhaal bij je mooiste lied.

Verras ons, zodat we tijdens de jeugddienst de kerk kunnen omtoveren tot een visueel lied nu we niet met elkaar kunnen zingen.
Breng je tekening/schilderij vóór 17 juni naar:
• de Dorpskerk, Kerklaan 2
• Helga Euwema, Brahmsstraat 172
• of mail je verhaal naar helgaeuwema@gmail.com en geef daarbij aan of we het (evt. met je naam) mogen gebruiken in de dienst op 21 juni.

Klik HIER en bekijk de video met uitleg door Helga en Ellen !

 

Veel succes namens de Jeugddienstcommissie.