Uitzendingen Dorpskerk YouTube: Oeps.. zwart scherm..!

19 juni 2020 | Berichten

Sinds een aantal weken zijn we vanuit de Dorpskerk op afstand met elkaar verbonden via een livestream op YouTube. Zoals u / jij gemerkt hebt, ging de livestream de afgelopen 2 zondagen niet helemaal zoals dat zou moeten.

Op zondag 7 juni was er op sommige momenten het beeld van de camera vervormd en was er een gedeelte van de powerpoint dia’s nog zichtbaar. Daarbij was liep het geluid niet gelijk met het beeld. Afgelopen zondag was het de bedoeling dat we bekende liederen mee konden zingen met opnames van het EO tv programma Nederland zingt. Na de verkondiging verscheen er een zwart beeld op de livestream en werd de uitzending (tijdelijk) onderbroken.

Beide problemen werden niet veroorzaakt door een probleem met de apparatuur die we gebruiken of door bedieningsfouten. Het probleem van 7 juni had te maken met een zwakke internetverbinding vanuit de Dorpskerk. Het probleem van afgelopen zondag heeft te maken met het feit dat de EO geen toestemming heeft gegeven om alle liederen van Nederland zingt te gebruiken in live uitzendingen buiten de EO om. De EO heeft een lijst vrijgegeven met liederen die wel met toestemming gebruikt mogen worden. Daar zullen we in de toekomst rekening mee houden.

We hopen u en jou met deze informatie juist geïnformeerd te hebben en dat we voorlopig via de technische middelen verbonden met elkaar kunnen zijn.

Met vriendelijke groeten, Het Beamerteam