Prachtige Dorpskerk!

29 juni 2020 | Nieuws

Wat hebben we toch een prachtige Dorpskerk. Om dat zo te houden is er veel onderhoud nodig. Vanaf 29 juni verricht de gemeente Capelle a/d IJssel onderhouds werkzaamheden aan de toren. Zoals u misschien weet is de toren eigendom van de gemeente Capelle a/d IJssel. Dit stamt nog uit vroeger jaren. Onder de toren was er een gedeelte van de brandweer en politie. O.a. dit was de reden dat de gemeente dit zelf in de hand en dus in eigendom wilden houden.

 

De komende tijd worden de galmplanken vervangen, krijgt de klok nieuwe ledverlichting en een schoonmaak beurt, wordt het kruis en de gouden bal onder het kruis opnieuw geschilderd en verguld. Ook in de toren wordt er het een en ander aangepakt: zo komt er betere verlichting in de toren, vindt er wat stuc- en schilderwerk plaats en worden sommige torentrappen voorzien van handige leuningen. Dit laatste komt de veiligheid zeker te goede.

  

De verwachting is dat de werkzaamheden tot eind juli duren. Het kruis komt pas in september gerestaureerd weer terug.
Als kerkelijk gemeente hebben we er weinig last van. Voor de zondagen proberen we zoveel mogelijk de boel strak te hebben voor het kerkbezoek. Voor vragen kunt u mij uiteraard altijd even benaderen.

Meer foto’s zien? Klik HIER en ga naar het fotoalbum over dit onderwerp!

Ik hoop de komende tijd wat foto’s op de Dorpskerk website te (laten) plaatsen van de voortgang.

Marcel Terlouw, koster Dorpskerk