Van de Diaconie – Bestemming Heilig Avondmaalcollecte 12 juli

7 juli 2020 | Berichten

De Heilig Avondmaalcollecte voor a.s. zondag 12 juli dachten wij als Diaconie te bestemmen voor de Stichting DORCAS.

Dorcas is o.a. in Syrië actief in de strijd tegen het Coronavirus. Syrië , een land dat al  jarenlang verscheurd wordt door oorlogsgeweld wordt momenteel extra hard getroffen door de Coronavirus. Het is voor veel mensen erg moeilijk om aan voldoende eten te komen. De voedselprijzen zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Sinds oktober 2019 is er een stijging van 50%. De bevolking heeft te weinig geld om eten te kopen. Daarom is Dorcas met het uitdelen van voedselpakken begonnen. Dankzij giften en subsidies kunnen in ieder geval de komende drie maanden voedselpakken uitgedeeld worden.

Ook is er speciale aandacht voor het geestelijk welzijn van de medewerkers, zij staan in de strijd tegen het virus in de frontlinie. Voor hen is via een medewerker van Dorcas psychische steun beschikbaar.

Laten wij met elkaar door middel van onze Heilig Avondmaalcollecte steun verlenen aan deze groep mensen, die letterlijk aan alle kanten in de verdrukking zitten.

De Diaconie.