Adventszondag 3

10 december 2020 | Nieuws, Samen Dorpskerk

Drie weken lang leven we inmiddels als gemeente-in-de-buurt met elkaar toe naar Kerst. Het is  bemoedigend en ontroerend om te zien hoe diverse gemeenteleden elkaar hebben verrast met een kaartje, iets lekkers, een gesprekje en zelfs afspraken met elkaar gemaakt om op termijn eens even op de koffie te gaan. Een klein gebaar met grote gevolgen. Er circuleren geweldige foto’s in de ‘aanspreekpunten’ groepsapp over wat er zoal is gebakken/gekocht/rondgebracht en is ontvangen. Her en der in Capelle zijn gemeenteleden gesignaleerd met tasjes vol verrassingen en zelfs uitwonende kinderen zijn niet vergeten in de kaartenactie.

Verder is hopelijk iedereen net zo enthousiast over de glas-in-lood ramen actie als het organiserend comité en wordt er op ieder adres flink gekleurd, geknipt, geplakt en nagedacht over een bemoedigende advents-gedachte. In de kerk staan al vanaf de 1e Adventszondag inspirerende voorbeelden achter de preekstoel en in de hoek bij de piano. Het thema voor a.s. zondag is ‘De mensen zullen een stralend Licht zien’ en de extra muzikale bijdrage wordt verzorgd door Matanja en Arjan van der Wart. Graag ontvangen we zoveel mogelijk mooie glas-in-lood ramen, zodat de kerk de komende periode elke week iets lichter wordt en op kerstavond en kerstmorgen baadt in een zee van licht, weerspiegeld in de gekleurde ramen. Ook hopen we van harte dat we de komende periode de Adventsboodschap kunnen uitdragen door buiten onze eigen kring om te zien naar de naaste.