Samen Dorpskerk Advent ‘Dicht bij het Licht’ | Adventszondag 4

18 december 2020 | Nieuws, Samen Dorpskerk

We zijn overweldigd door de creativiteit en de grote hoeveelheid glas-in-lood ramen. Echt fantastisch. Op de ‘livestream’ is dit inmiddels goed te zien. Iedere week gaan we iets meer van het donker naar het licht.

Zondagmorgen 20 december zingt het vrouwenkwartet van het ensemble Octare tijdens de dienst een aantal liederen met pianobegeleiding van Marjolein Dijkstra. Het thema van deze dienst is ‘Zacharias zingt over  het hemelse Licht’ en ds. Den Besten uit Sliedrecht zal hier in zijn preek verder op ingaan.

Op kerstavond 24 december wordt om 20.00 uur een ‘livestream’ verzorgd, waarin kan worden geluisterd naar ‘carols’ door Octare en ‘lessons’ door Ellen van Ouwerkerk en Rini de Jong. De opening en sluiting van de avond worden verzorgd door onze eigen wijkpredikant. Van harte aanbevolen. Omdat het donker is zullen de glas-in-lood creaties  worden verlicht, zodat het extra mooi uitkomt.

Op kerstmorgen is er naast orgelspel een muzikale bijdrage van een aantal leden van de band en er wordt een filmpje getoond van de muzikale uitwerking van het lied in de kerstbode. Verder wordt een compilatie getoond van hoe het adventsproject is verlopen.

De derde bode, we noemden het al,  is inmiddels klaar en wordt of is deze week bij ieder adres bezorgd. Met bijdragen van ds. Cluistra en diverse gemeenteleden van jong tot oud. Tenslotte hadden we de hoop geuit en de wens uitgesproken om, Coronaproof, in kleine kring met de buren van een ander adres naar de ‘livestream’  te kijken.

Met de toenemende besmettingen en de aangescherpte maatregelen is dit uiteraard niet haalbaar. Wat in het vat zit verzuurt niet, dus we houden het  tegoed voor een feestelijke dienst in het nieuwe jaar. De glas-in-lood ramen worden overigens overhandigd aan de bewoners van de tehuizen, zodat er ook daar nog van kan worden genoten.

Hele goede Kerstdagen toegewenst.