Een spoor van Liefde in vogelvlucht

5 april 2021 | Nieuws, Samen Dorpskerk

Dit jaar is in een lege kerk de veertigdagentijd gestart met het gesloten graf en het kruis. Het kruis was omgeven door slingerende klimop (symbool voor trouw en verbondenheid) en in de tuin rond het graf waren de kleuren paars (bezinning, inkeer en boete) en wit (vreugde, feest, waarheid en reinheid) verwerkt. In de weken richting Pasen hebben we vanaf het kruis een loper uitgerold met een lege weg. De eerste voetafdrukken op de weg gingen naar het Kruis en halverwege bij het kruispunt gingen ze naar buiten, de wereld in. Afdrukken met boodschappen van liefde: inspirerende bijbelteksten, voorgenomen daden van liefde visueel verwerkt in ieders eigen voetafdruk. Langs de zich vullende weg ontstond het leven. Links met afbeeldingen van zaaien, beginnend met het gesloten graf en rechts met afbeeldingen van oogsten, plukken, genieten en feestvieren, eindigend met het geopende graf. Veelkleurige tekeningen, waar het bruisende leven ons tegemoet springt. Zo is het bedoeld. Op Paasmorgen is het graf geopend en zagen we in een stralend licht het lege graf en de doeken liggen. Jezus is opgestaan. Hij leeft!

Klik hier voor Een spoor van Liefde in vogelvlucht deel 1 https://youtu.be/gvynv9ga9Sg

Klik hier voor Een spoor van Liefde in vogelvlucht deel 2 https://youtu.be/mkKmbLCZP9E