Adventsproject: Geef licht! Een hartverwarmend gebed.

25 november 2021 | Nieuws, Samen Dorpskerk

Tweede Advent: Geef licht! Een hartverwarmend gebed.
Een week lang heb je kunnen nadenken over de vraag: ben jij een Lichtgever? Als het goed is heeft dat tot iets geleid. Aanstaande zondag zetten we het eerste tafereel in het licht. Een tafereel dat in iedere kinderbijbel is terug te vinden. Stoere mannen die in weer en wind hun kudde beschermen tegen wilde dieren. Maar die tegelijkertijd engelen horen zingen. Hoe kan dat? Daar moet je je voor willen openstellen. Hoe stellen wij ons open? Om een Lichtgever te kunnen zijn, moeten we het Licht eerst toelaten. De komende week staat in het teken van een hartverwarmend gebed.

Eerste Advent: vanaf zondag start de adventstijd, een tijd van verwachting, waarin we toeleven naar het licht. Voor de tweede keer begint deze verwachtingsvolle tijd in een ‘lockdown’, waar we waarschijnlijk nog even in zitten. Opnieuw een donkere tijd. Het thema van de PKN is dit jaar: Geef Licht! Hoe kunnen we deze twee dingen met elkaar rijmen. Hopelijk kunnen we elkaar inspireren om daarover na te denken. Vanaf a.s. zondag staat er in de kerk een grote lantaarn. Deze lantaarn noemen we Lichtgever. Een Lichtgever geeft Licht  als hij wordt aangezet. Dan blijkt er van alles in te zitten, wat je voorheen niet zag. Wil jij aangestoken worden, het Licht laten schijnen en waar wil je het Licht op laten vallen.  Zondag zijn de taferelen in de lantaarn nog niet goed te zien. De komende adventszondagen wordt steeds licht geworpen op een aspect in deze Lichtgever en stellen we via de nieuwsbrief elke week iets aan de orde. Daar kan iedereen mee aan de slag. Het hoeft niet, maar het zou wel mooi zijn. Voor de komende week staat de volgende vraag centraal; ben jij/bent u een Lichtgever? Iets om over na te denken.