Mededelingen

Verzoek vanuit de keuken van De Vijverhof

Het team van ‘Maaltijden in de Wijk’, beter bekend als Tafeltje Dekje, is dringend op zoek naar vrijwilligers. Deze maaltijden zijn bestemd voor ouderen en hulpbehoevenden. Door de grote vraag naar deze maaltijden komt er een tekort aan rijders. Het rondbrengen gebeurt tussen de middag en zal ongeveer anderhalf uur in beslag nemen. Is uw interesse gewekt neem dan contact op met dhr. Vincent Wijers mail@protestantsegemeentecapelle.nl

Taizévieringen – aangepaste data

MIS DIT ECHT NIET, als u van zingen houdt, afgewisseld met momenten van bezinning en gebed. Als u het belangrijk vindt om verloren dierbaren te blijven gedenken en niet alleen op de Laatste Dag van het Kerkelijk jaar of Allerzielen, dan is een Taizéviering wat voor u. Tijdens de dienst is er altijd een moment van stilte waarop u een kaarsje kan branden; of licht kan doorgeven als teken van hoop, mocht u duisternis ervaren in uw persoonlijke situatie of in de wereld om U heen. Een Taizéviering is een oecumenische dienst, waarin de woorden van de Bijbel voor zich kunnen spreken.

De Taizéviering is voortgekomen uit de Franse Taizé geloofsgemeenschap, voor wie eenvoud, bidden, werken en het geloof verspreiden centraal staan. De liefde van God doorgeven is hun missie. Dit gebeurt in de overtuiging dat mensen telkens weer elkaar moeten proberen te begrijpen en bereid zijn zich steeds opnieuw met elkaar te verzoenen. Zo kun je werken aan een wereld van vertrouwen en vrede. Inmiddels is de Taizémuziek met de voor hen speciaal gecomponeerde meditatieve liederen, gebaseerd op Bijbelteksten en de muzikale begeleiding ervan, wereldwijd verspreid.

In Capelle worden deze diensten in de stijl van Taizé vijfmaal per jaar gehouden in de kerken en tijdstippen die op deze poster vermeld staan. Iedereen is welkom.

Bent u geïnteresseerd geraakt, dan kunt ook een keer naar Taizé in Frankrijk gaan om voor korte of langere tijd het kloosterleven mee te maken. Met name jongeren worden uitgenodigd om deel te nemen. Ook wordt er jaarlijks een jongerenontmoeting georganiseerd in een grote stad van Europa. Voor verdere informatie en verdieping kunt een kijkje nemen op de eigen website van Taizégemeenschap: https://www.taize.fr. De informatie kunt u lezen in de door u gewenste taal.

Namens Capels Taizé Overleg,
Sonja van Haaren

Interkerkelijke koffie-ochtenden

Interkerkelijke koffieochtenden rond het geopende Woord van God.

Iedereen is van harte welkom. Het thema: Geloof, Hoop en Liefde.

Op dinsdag 19 april spreekt Elma van Willigen over de Liefde.

Plaats: Dorpskerk, Kerklaan 2, Capelle aan den IJssel.

Tijd: 9:30 uur, vanaf 9:15 uur staat de koffie en thee klaar.

Sluiting: 11:30 uur. Voor de kleintjes is er een crèche aanwezig.

Voor inlichtingen: Willy: 0627123379 of via albertenwilly@hotmail.com.

Open Kerk

Op woensdagmiddag is de kerk open van 13-14 uur. Ds. Nees Cluistra hoopt steeds zelf aanwezig te zijn. Op zaterdag gaat het om 14-15 uur. Tijdens deze middagen kan ieder die dat wil even in de kerk zijn. Voor stilte of een gesprek of ook om een lichtje te ontsteken. Weet u/je welkom.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.