Jeugd / Jongeren

Clubwerk

Er worden verschillende clubs gehouden: De belangrijkste activiteiten die vanuit de Dorpskerk met name voor jongeren worden ondernomen zijn hieronder vermeld.

 

 

 Maak je keuze:

Jeugddiensten

Zes keer per jaar ligt het accent van de dienst nadrukkelijker op de belevingswereld van jongeren. Dit doen we aan de hand van pakkende thema’s, sprekende intro’s, wat meer interactie en muzikale bijdragen van onder andere de eigen Dorpskerkbands. Voor de muziek wordt geput uit Opwekking, Hillsong, liederen van Sela, Kees Kraaijenoord, enz.

Soms nodigen we sprekers uit die raakvlakken hebben met het onderwerp, zoals een topsporter of mensen uit de verslaving. Voor het collectedoel sluiten we altijd aan op het thema. Allerlei onderwerpen komen voorbij en alhoewel de diensten een lichtvoetig karakter hebben, gaan we moeilijke thema’s niet uit de weg.

We hopen dat deze diensten jongeren stimuleren om na te denken over God in hun leven en dat ze enthousiast worden om mee te bouwen aan het Koninkrijk van God. Na afloop praten we graag met elkaar na in het kerkelijk centrum.

 De jeugddienstcommissie bestaat uit: Ellen Verhagen Esmeralda Beindorff Helga Euwema Leen de Jong Michael Wiskie

Catechese / Follow Me

“Elkaar helpen te leren vertrouwen op God en Jezus te volgen in de praktijk van het dagelijkse leven. “

Dat is kort gezegd het doel van de catechese / Follow Me avonden die in de Dorpskerk worden gehouden. We willen in de kerk de jongeren Gods liefde laten zien en Zijn woorden leren lezen.

Wanneer en waar

Iedere twee weken op donderdag beginnen we om 18 uur met een heerlijke warme maaltijd in het kerkelijk centrum achter de kerk. Daarna wordt er eerst gezamenlijk en aansluitend in kleine groepen onder leiding van mentoren nagedacht over actuele geloofsvragen. De goede sfeer tijdens de Follow Me avonden maakt dat jongeren ook komen om leeftijdsgenoten en vrienden te ontmoeten.

Catechese avonden vanaf 12 jaar en ouder, ook de 17 + groep vooralsnog. Bij evt. wijzigingen wordt dit doorgegeven.
Tijd: Donderdagavonden volgens rooster van 18.00 uur tot 20.00 uur, in de Dorpskerk

(Follow Me team: Ds. Nees Cluistra, Marjolein Dijkstra, Anneke van der Bol, Daan Plandsoen, Astrid Plomp)

Alle jongeren vanaf de middelbare school leeftijd zijn van harte welkom!

Namens het catechese team

Meer informatie

Ds. Nees Cluistra

E: ccluistra@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Pinksterkamp

Jaarlijks wordt tijdens de Pinksteren het Pinksterkamp georganiseerd.

Circa 10 enthousiaste gemeenteleden van de Ontmoetingskerk en de Dorpskerk te Capelle aan den IJssel organiseren een serieus, sportief en ontspannen weekend. Deze weekenden worden al minimaal 30 jaar gehouden. Alle kinderen van groep 4 tot en met 8 uit beide gemeenten kunnen mee. Ook zijn uiteraard vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd. Het aantal deelnemers varieert van 30 tot 50 kinderen. Het weekend wordt gestart op zaterdagmorgen. Op 2e pinksterdag einde van de middag worden de kinderen moe, maar voldaan en vol verhalen teruggebracht.

Locatie

De locatie van het Pinksterweekend is de afgelopen jaren de groeps-accommodatie van “De Houtkamp” in het mooie Otterlo. Nabij deze mooie boerderij is een afgezet stuk bos en een mooie Veluwse zandvlakte wat ideaal is voor spelletjes e.d. Ook kunnen de kinderen op deze boerderij de koeien en konijnen aaien.

Thema

Ieder Pinksterkamp heeft een centraal thema. Tijdens een “stille tijd” op zaterdag en één op maandag en tijdens de kampdienst op zondagochtend wordt m.b.t. dit thema een passage uit de Bijbel in duidelijke taal uitgelegd. Het thema zal ook terugkomen in spelletjes en de “Bonte avond”. Uiteraard mag de dropping niet ontbreken. Onder leiding van een volwassene worden de kinderen naar leeftijd gedropt. Het staat de kinderen vrij om hieraan mee te doen. Als leiding hebben we oog voor uw kind. We proberen elk kind te laten genieten en ze ook nog iets van Gods woord mee te geven. Kortom aarzel niet als het weer zover is. Tot op het Pinksterkamp! Facebook: Pinksterkamp Online – Email: pinkster.kamp@outlook.com    

Pinksterkamp 2018

De kinderen van het Pinksterkamp gaan dit jaar in Otterlo, “Op zoek naar de Schat..”.

We hebben weer een mooi programma klaar staan. Ca. 30 kinderen uit de Ontmoetingskerk en de Dorpskerk hebben zich opgegeven.

Kosten

Omdat we de kosten voor deelname laag willen houden, doen wij hierbij beroep op u. Aan de uitgang van de kerk zijn boodschappenbonnen uitgedeeld.

De boodschappen kunnen zondag 29 april en zondag 6 en 13 mei ingeleverd worden in een doos in de hal van de kerk. Wilt u hieraan meedoen?

Niet in de gelegenheid om boodschappen te doen? U mag ook altijd een gift overmaken naar bankrekening:

NL11 RABO 0170 6856 16 t.n.v. R.Mulder Onder vermelding van: Pinksterkamp 2018

Alvast bedankt!

De Bolder (groep 8 en voortgezet onderwijs)

De Bolder bestaat uit een gezellige groep jongens en meisjes, er kunnen altijd meer jongens en meisjes meedoen!

Wat?

Ongeveer om de 4 weken een gezellige avond. We vullen de avonden met bijvoorbeeld:

• Film kijken
• Gamen
• Schaatsen
• Quiz & Win
• Patat en kado’s rond sinterklaas

En een afsluitende BBQ aan het eind van het seizoen.

Voor wie?

De Bolder is voor iedereen in groep 8 en ouder. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom!

Wanneer?

Eens in de maand zal op zaterdag (heel soms op vrijdag) een gezellige clubavond worden georganiseerd.
De avonden duren van 19:30u tot 21:00u.

Waar?

Jullie zijn welkom in het Dorpshuis, tenzij we een gaaf uitje geregeld hebben natuurlijk!

Aanmelden?

Lijkt het je leuk om naar de Bolder t komen? Vraag je ouders je bij ons aan te melden!

Informatie : Leon en Elise Wijnhorst

Email: wijnhorst_leon@hotmail.com of elisebouterse@hotmail.com

 

 

SOOS (3 VO+)

Ongeveer eens in de 3 weken op vrijdag- of zaterdagavond van 20.00-22.00 uur in het Dorpshuis bij de kerk of elders. Voor alle middelbare schooljongeren van 3 VO+. We staan op Facebook en de activiteiten lopen uiteen van een filmavond tot sport/spel, kerstgala, strand en andere leuke dingen.

Informatie

Leon Wijnhorst – wijnhorst_leon@hotmail.com

 

 

Creche

Elke zondagmorgen vanaf 9.45 uur in het Kerkelijk centrum voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Contactadres:

Mw. A.N. van den Bol – Vermulm Pulsi
tel: 010 – 785 06 16