Kindernevendienst

Voor kinderen duurt de kerkdienst vaak te lang en is de preek moeilijk te volgen.

De gemeente van de Dorpskerk vindt het belangrijk dat de kinderen op hun eigen niveau de Bijbelverhalen horen en eruit leren. Tijdens de kerkdiensten wordt daarom een Kindernevendienst verzorgd voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar (basisschoolleeftijd). Vrijwilligers uit de gemeente leiden de Kindernevendienst.

 

De kinderen worden verdeeld in twee groepen.

  • Groep 1: kinderen van basisschoolgroep 1 t/m 4.
    Leiding: Janneke Wiskie, Elise Wijnhorst, Marieke van Norel, Daniëlle Star, assistenten: Yenthe en Rosanne.
  • Groep 2: kinderen van basisschoolgroep 5 t/m 8.
    Leiding: Annetta Bouman, Joke Anker, Marleen van de Graaf en Astrid Dijkshoorn.

Aanpak

We werken in de nevendiensten volgens het rooster van de Bijbel Basics. Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft de 200 meest essentiële bijbelverhalen uitgewerkt zodat de basisschoolkinderen de verhalen in deze periode twee keer gehoord en verwerkt hebben. 

De verhalen en verwerkingen, in vorm van kleurplaten, knutsels, puzzels enz., worden voor verschillende leeftijdscategorieën aangeboden, zodat aan elke leeftijdsgroep op het eigen niveau het bijbelgedeelte van die week begrijpelijk kan worden overgebracht.

Ook zijn er voor Advent en de 40-dagentijd ideeën die we gebruiken om samen met de gemeente in de kerkdiensten naar de feesten van Kerst en Pasen toe te leven.

Contact

Er is een appgroep met alle ouders om te laten zien wat de kinderen doen en waarin we oproepjes en mededelingen doen als er extra activiteiten of speciale diensten zijn.

Mocht u/je nog vragen, ideeën hebben of zelf mee willen doen in ons enthousiast kindernevendienstteam dan horen we dat graag!

Contactpersoon:

Astrid Dijkshoorn

Email: dijkshoornastrid@gmail.com

Telefoon/app: 06-15560140