Kindernevendienst

Voor kinderen duurt de kerkdienst vaak te lang en is de preek moeilijk te volgen.

De gemeente van de Dorpskerk vindt het belangrijk dat de kinderen op hun eigen niveau de Bijbel verhalen horen en eruit leren. Tijdens de kerkdiensten wordt om die reden een Kindernevendienst verzorgd voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar (basisschool leeftijd). De Kindernevendienst wordt geleid door vrijwilligers uit de gemeente.

 

De kinderen worden verdeeld in 2 groepen

  • Groep 1 kinderen van basisschool groep 1 t/m 4
    Leiding: Janneke, Elise, Astrid, assistenten: Daniëlle, Yenthe en Rosanne .
  • Groep 2: kinderen van basisschool groep 5 t/m 8
    Leiding: Annetta, Joke, Lia en Aniëla.

Aanpak

We werken in de nevendiensten volgens het rooster van de Bijbel Basics. Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft de 200 meest essentiële bijbelverhalen uitgewerkt zodat de basisschoolkinderen de verhalen in deze periode twee keer gehoord en verwerkt hebben. 

De verhalen en verwerkingen, in vorm van kleurplaten, knutsels, puzzels enz, worden voor verschillende leeftijdscategorieën aangeboden, zodat voor elke leeftijdsgroep op hun eigen niveau het bijbelgedeelte van die week begrijpelijk kan worden overgebracht.

Ook bieden ze voor Advent en de 40 dagentijd ideeën aan die we gebruiken om in de kerkdiensten met de gemeente naar de feesten van Kerst en Pasen toe te leven.

Contact

Tijdens de Corona tijd is er een app groep aangemaakt met alle ouders van de kinderen zodat we materiaal konden delen die de kinderen thuis konden doen en hun reacties konden delen om zo met elkaar betrokken te blijven.

Nu de kindernevendiensten gelukkig weer in de kerk gehouden kunnen worden gebruiken we de app groep om te laten zien wat de kinderen doen en doen we oproepjes en mededelingen als er extra activiteiten of speciale diensten zijn.

 

Mocht u/je nog vragen, ideeën hebben of zelf mee willen doen in onze enthousiast kindernevendienst team dan horen we dat graag!

Contactpersoon:

Astrid Dijkshoorn

Email: dijkshoornastrid@gmail.com

Telefoon/app: 06-15560140