Kindernevendienst

Voor kinderen duurt de kerkdienst vaak te lang en is de preek moeilijk te volgen.

De gemeente van de Dorpskerk vindt het belangrijk dat de kinderen op hun eigen niveau de Bijbel verhalen horen en eruit leren. Tijdens de kerkdiensten wordt om die reden een Kindernevendienst verzorgd voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar (basisschool leeftijd). De Kindernevendienst wordt geleid door vrijwilligers uit de gemeente.

Tijdens de Kindernevendienst wordt samen gebeden, een Bijbelverhaal gelezen en wordt er met elkaar over gesproken. Daarnaast wordt er gezongen en een bijpassend werkje gemaakt. Dit laatste kan bv een tekening, een knutsel of een spel zijn.

Start

Het Kindernevendienst seizoen start de eerste zondag na de zomervakantie van de basisscholen, tot de laatste zondag voordat de zomervakantie van de basisscholen begint.

De kinderen worden verdeeld in 3 groepen:

  • Groep 1 (kinderen van basisschool groep 1 t/m 3): Ilona en Daniëlle, Rosanne en Jennifer, Aniëla, Astrid
  • Groep 2 (kinderen van basisschool groep 4 t/m 6): Olga en Arne, Patty en Gijs, Peter en Adriaan, Laura en Diane
  • Groep 3 (kinderen van basisschool groep 7 en 8): Leon en Elise, Martin, Annemarie, Annetta.

Aanpak

We werken in de nevendiensten volgens het rooster van de Stichting Vertel Het Maar uit Amersfoort. Zij ontwikkelen materiaal voor de kindernevendienst. De verhalen en verwerkingen, in vorm van kleurplaten, knutsels, puzzels enz, worden voor verschillende leeftijdscategorieën aangeboden, zodat voor elke leeftijdsgroep op hun eigen niveau het bijbelgedeelte van die week begrijpelijk kan worden overgebracht.

Voor de Projecten die we een aantal keer per jaar in de gemeente laten zien in de kerkdienst kunnen we ook inspiratie halen uit het aangeboden materiaal van “Vertel Het Maar..”.

Zoals:

• Het Adventsproject,
• Het kinderkerstfeest en
• De 40 dagen tijd voor Pasen.

Het is erg leuk en dankbaar werk om met een groep mensen met verschillende talenten, van creatief in denken tot creatief met de handen, van organisatorisch talent tot goed kunnen inleven in kinderen, dit te mogen doen.

Dus als u of jij hieraan ook wilt meewerken dan horen wij dat graag!

Steun de Kindernevendienst !

De KND wordt dus draaiende gehouden door een team van enthousiaste leiding met daarbij jongeren die ons hierbij helpen. Wij verzorgen iedere zondag de Kindernevendienst.

Met de kinderen bespreken we Bijbelverhalen, zingen we liederen en maken we bijpassend werkjes. Dit kan een knutsel, een puzzel of bijvoorbeeld een spel zijn. Daarnaast verzorgen wij de projecten die rondom de feestdagen worden gehouden.

“Tijd” project

U kent vast onze creatieve uitingen voor in de kerk zoals laatst de Klok met Pasen, onze stukjes die worden voorgelezen etc.

We kunnen nog steeds assistentie gebruiken..!

Als u interesse hebt om mee te helpen, neem contact op met:

Olga van Oosten
Telefoon: 06-24330813
e-Mail : obverhagen@hotmail.com