Kindernevendienst

Voor kinderen duurt de kerkdienst vaak te lang en is de preek moeilijk te volgen.

De gemeente van de Dorpskerk vindt het belangrijk dat de kinderen op hun eigen niveau de Bijbel verhalen horen en eruit leren. Tijdens de kerkdiensten wordt om die reden een Kindernevendienst verzorgd voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar (basisschool leeftijd). De Kindernevendienst wordt geleid door vrijwilligers uit de gemeente.

Tijdens de kerkdienst

Voordat de schriftlezingen in de kerkdienst aanvangen houdt de predikant meestal nog een kort moment voor de kinderen en kunnen de kinderen daarna naar de kindernevendienst.
Aan het eind van de kerkdienst, bij het moment van de collecte, komen ze weer terug in de kerk.

Tijdens de Kindernevendienst wordt samen gebeden, een Bijbelverhaal gelezen en wordt er met elkaar over gesproken. Daarnaast wordt er gezongen en een bijpassende verwerking gedaan. Dit laatste kan bv een tekening, een knutsel of een spel zijn.

Start

Het Kindernevendienst seizoen start de laatste zondag van de zomervakantie van de basisscholen, tot en met de laatste zondag voordat de zomervakantie van de basisscholen begint.

De kinderen worden verdeeld in 3 groepen:

Groep 1 kinderen van basisschool groep 1 t/m 3.
Leiding: Ilona, Daniëlla, Lia, Petra, Astrid

Groep 2: kinderen van basisschool groep 4 t/m 6.
Leiding: Peter en Arne, Marleen en Stefan, Timo en Adriaan, Rosanne en Jennifer, Laura en Diane

Groep 3: kinderen van basisschool groep 7 en 8.
Leiding: Leon en Elise, Annetta, Annemarie, Martin, Olga.

Aanpak

We werken in de nevendiensten volgens het leesrooster van de Stichting Vertel Het Maar uit Amersfoort. Zij ontwikkelen materiaal voor de kindernevendienst. De verhalen en verwerkingen, in vorm van kleurplaten, knutsels, puzzels enz, worden voor verschillende leeftijdscategorieën aangeboden, zodat voor elke leeftijdsgroep op hun eigen niveau het bijbelgedeelte van die week begrijpelijk kan worden overgebracht.

Voor de Projecten die we een aantal keer per jaar in de gemeente laten zien in de kerkdienst kunnen we ook inspiratie halen uit het aangeboden materiaal van “Vertel Het Maar..”.

Kinderkerstfeest

Zoals:

  • Het Adventsproject
  • Het kinderkerstfeest
  • De 40 dagen tijd voor Pasen

Advent project 2018: Lichtdragers van God

Paasproject 2018: Een nieuwe schepping

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is erg leuk en dankbaar werk om met een groep mensen met verschillende talenten, van creatief in denken tot creatief met de handen, van organisatorisch talent tot goed kunnen inleven in kinderen, dit te mogen doen.

Steun de Kindernevendienst!

De KND wordt dus draaiende gehouden door een team van enthousiaste leiding met daarbij jongeren uit de gemeente die ons hierbij helpen..

We kunnen altijd assistentie gebruiken..!

Als u interesse hebt om mee te helpen, neem contact op met:

Olga van Oosten
Telefoon: 06-24330813
Email : obverhagen@hotmail.com