Kostersechtpaar Terlouw

We zijn sinds 1 mei 2016 in dienst bij de Dorpskerk.

Wij wonen tot groot genoegen naast de Dorpskerk in de prachtig opgeknapte kosterswoning. We hebben het inmiddels prima naar ons zin in de Dorpskerk. Het kosterswerk was niet geheel vreemd voor ons. In een eerdere gemeente hebben we als beheerder zo’n twee jaar het nodige geleerd. Bij de ontvangst in de Dorpskerk gemeente viel het ons op hoe snel we “eigen” waren. De spreekwoordelijke “warme deken” was zeker van toepassing.

Als beide geboren Rotterdammers wonen we al weer zo’n 37 jaar in Capelle aan den IJssel. Tijdens deze periode hebben we veel meegemaakt. Het belangrijkste was toch wel de geboorte van onze drie kinderen, Marck, Arne en Marije. Ook mochten wij drie kleinkinderen ontvangen, Julian, Amy en Jonah. Kinderen krijgen is een zegen maar een kleinkind ervaren we helemaal als geweldig. Wat een plezier maken we samen, echt helemaal top!

Jarenlang heb ik bij PTT Post gewerkt in diverse functies onder andere die van manager Public Relations. Na 26 jaar PTT Post heb ik diverse andere banen gehad waaronder bungalowpark beheerder in Meerkerk, voorlichter bij blindeninstituut Bartiméus en begeleider bij Eleos. Elly is als directie- en medisch secretaresse begonnen bij verpleeghuis/reactiveringscentrum de Elf Ranken in Rotterdam Zuid. Toen de kinderen kwamen is zij gestopt met werken. Nadat de kinderen groot genoeg waren is zij gaan werken bij Uitvaartzorg Hess, hier in Capelle aan den IJssel.

Het werken in de Dorpskerk zien we als een grote uitdaging. Elke dag brengt weer iets nieuws, aan variatie in het werk geen gebrek. Het ene moment hang je tussen het dak en plafond om een lamp te vernieuwen en het andere moment doe je een intake gesprek voor een trouwerij of moet de straat open voor een verstopping. Precies de variatie die we beiden zoeken in ons werk.

Wat ons ook opvalt aan het werken in de Dorpskerk is hoe actief de gemeente is en hoeveel vrijwilligers er zijn. Voor elke klus is er wel hulp beschikbaar. We kunnen en hoeven het gelukkig niet alleen te doen. Van alle kanten krijgen we hulp aangeboden, iets waar zeer dankbaar voor zijn. Ook de grote Hulp weten we aan onze zijde.

Onze wens is dat we nog lang als gastheer en gastvrouw aan de gemeente van de Dorpskerk verbonden mogen zijn.

Marcel en Elly Terlouw-Fonteyn, oktober 2018